Ayşe Ece Güneşşen ve Mert Solmaz

ayse-ece-gunessen-ve-mert-solmaz Öğrencilerimizden Ayşe Ece Güneşşen ve Mert Solmaz’ın seslendirdiği, Hiroşima Şarkıları Spotify başta olmak üzere bütün dijital platformlarda yayınlandı.

Öğrencilerimizden Ayşe Ece Güneşşen ve Mert Solmaz’ın seslendirdiği, piyanist ve cumhuriyetimizin yetiştirdiği ilk kadın bestecilerden olan Yüksel Koptagel’in Nazım Hikmet'in iki şiiri üzerine bestelediği İki Japon Balıkçısı Şarkısı (Hiroşima Şarkıları) Spotify başta olmak üzere bütün dijital platformlarda yayınlandı.

Mert Solmaz, piyanist lisans ve yüksek lisans eğitimini Avrupa'nın en köklü okullarından biri olan Santa Cecilia Konservatuvarında onur derecesi ile bitirmiş, aynı kurumda üç yıl lied bölümünde piyanist olarak staj yapmış ve İtalya'da verdiği önemli konserlerin yanı sıra ülkesini tanıttığı yarışmalardan dereceler ile dönmüştür. Hayatına Berlin'de devam etmektedir.

Ayşe Ece Güneşşen yüksek lisans eğitimine Roma Santa Cecilia Konservatuvarında ünlü İtalyansoprano Amelia Felle ile devam etmektedir. Cem Esen ile çıkardığı ilk solo albümüyle dinleyicilerin beğenisini kazanan Güneşşen, dünyanın önde gelen operacıları ve orkestra şefleriyle çalışmış, İtalya ve Türkiye'de festivallerde yer almış ve başarılı konserler vermiştir.

Yurt dışında bizi başarıyla temsil eden ve kendilerini desteklemekten gurur duyduğumuz Ayşe Ece ve Mert’i bu anlamlı çalışmaları için tebrik ediyor, tüm sanat severleri bu özel liedleri dinlemeye davet ediyoruz.

Ayşe Ece'nin İnstagram linki: ayşe ece güneşşen (@ayseecegunessen)

Mert Solmaz'ın İnstagram Link'i : Mert Solmaz (@mertsmert)

Liedlerin Spotify linki:

https://open.spotify.com/album/1Kuuz6HHThsC4B2aKxUgNj?si=o1rE0X2kQjqXJPyWsXXufQ


11.01.2022