HABERLER
TÜRKÜ SU DİLAN OZKAYA

turku-su-dilan-ozkaya Başarılar Diliyoruz

Türkü Su Dilan ÖZKAYA Mart 1996 Denizli’de doğdu. İlköğretim 5. Sınıfta Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın piyano bölümünü kazanarak Öğr. Gör. Çağla Çoker’le çalışmalarına başladı. 2010 yılında Ayvalık Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’nın ustalık sınıfına katıldı. Lise öğrenimi boyunca çalışmalarına San. Öğr. Gör. Can Çoker’le devam etti. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde düzenlenen ustalık sınıflarında Muhiddin Dürrüoğlu ve Emre Elivar ile çalışma fırsatı buldu. 2011 yılında Uluslararası Pera Piyano Festivali bünyesinde düzenlenen Pera Piyano Yarışması’nda Mansiyon ödülüne layık görüldü. 2012 yılında Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde Gülsin Onay ve Jonathan Plowright ile çalışarak konserler verdi. Derslerinde gösterdiği üstün başarıdan ötürü lise ikinci sınıftan dördüncü sınıfa atladı ve liseyi birincilikle bitirdi. Lisans eğitimi için Ankara’ya giderek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda San. Öğr. Gör. Sanem Berkalp’le çalışmaya başladı. Bu dönem içerisinde okul içinde ve dışında pek çok konser verdi. 2014-2015 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın piyanisti olarak Bodrum, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te verilen konserlere katıldı. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Erasmus programıyla Almanya’ya giderek Hochschule für Musik Detmold’te okudu. Bu süre zarfında her profesörün yalnızca bir öğrencisinin çaldığı “Pianissimo” adlı etkinlikte yer aldı. Aynı zamanda oda müziği ve solo olarak konserler verdi.

Ocak 2018’de Hochschule für Musik Dresden/Almanya ve Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’a yaptığı başvuru ve elemeyi geçerek yüksek lisans öğrenciliğine kabul edildi. Mart 2018’te Prof. Peter Nagy’nin öğrencisi olarak yüksek lisans eğitimine başladı. Prof. Florian Wiek ile oda müziği, Prof. Laurens Patzlaff ile doğaçlama çalıştı. Stuttgart Fruchtkasten

Musikinstrumentenmuseum, Stuttgart Rathaus’ta konserler verdi.

Berlin Rising Stars Grand Prix 2019 Uluslararı Müzik Yarışması’nda 19 yaş ve üzeri Oda Müziği kategorisinde Mansiyon ödülüne (Honorable mention with very good results) layık görülen Türkü Su Dilan Özkaya ve Melis Ertürk, İkinci Uluslararası “Villafranca Verona City” Piyano Yarışması’nda 18 yaş ve üzeri piyano duo (dört el) kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olmuşlardır. Piyano duo ‘Umuda Sesler’ olarak 3 yıldır çeşitli konserler vermeye devam etmektedirler.

Italya’da gerçekleşen aynı yarışmanın 20-24 yaş solo piyano kategorisinde ise ikincilik ödülü kazanmıştır.

Aynı zamanda HMDK Stuttgart’ta Tutor olarak çalışan Türkü Su Dilan Özkaya, yüksek lisans eğitimini Prof. Peter Nagy ile sürdürmektedir.


25.07.2019